In 2011 ging op het Nederlands Film Festival de film ‘Tony, een observatie in het Pieter Baan Centrum’ in première. Op 27 oktober 2011 volgde uitzending op Nederland 2.

tony

Link: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1114559

Op 22 november 2010 werd de documentaire Longstay in de rubriek NCRV Dokument uitgezonden. De documentaire geeft een beeld van het leven van ter beschikking gestelden in de longstay locatie Zeeland van de Pompestichting en  werd onderscheiden met de Gouden Tegel voor beste journalistieke productie in 2010.

Link: Documentaire Longstay 2010

___________________________________

RTL Nieuws heeft een korte algemene uitleg over TBS gemaakt:

Link: Zo werkt tbs

___________________________________

In de NTR-serie Doe even normaal is een aflevering gewijd aan de tbs.

Voor deze aflevering van 27 augustus 2014 volgde de NTR twee patiënten van Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Oostvaarderskliniek, de tbs-kliniek in Almere. De eerste patiënt verkeert in de intramurale fase van zijn tbs-behandeling en heeft begeleid verlof. Samen met (onder meer) zijn hoofdbehandelaar wordt gesproken over zijn behandeling, delictscenarioplan en zijn symptomen. Dit alles vindt plaats in de tbs-kliniek, op zijn afdeling en kamer. De tweede patiënt heeft transmuraal verlof en verblijft in een trainingswoning. Er is gefilmd in zijn woning in Almere en op een locatie in Den Haag. Ook met hem is gekeken naar zijn tbs-behandeling en, samen met zijn hoofdbehandelaar, naar het terugvalpreventieplan.

Link: Doe even normaal: TBS

___________________________________

FPC De Rooyse Wissel heeft filmpjes gemaakt over aspecten van de tbs-behandeling:

Link: Corporate film - FPC de Rooyse Wissel (29 juni 2017)

Link: Behandeling - FPC de Rooyse Wissel (10 mei 2017)

Link: Verlof - FPC de Rooyse Wissel (10 mei 2017)

Link: Het Werkhuis: buiten - FPC de Rooyse Wissel (25 mei 2017)

___________________________________